Snelle Thaise groene curry met kip

Snelle Thaise groene curry met kip

De Thaise keuken is de keuken bij uitstek waarbij men in 'no time' de heerlijkste geurige gerechten op tafel kan toveren. Proef en ontdek het zelf met deze snelle Thaise groene curry met kip en groentjes. Lekker makkelijk en ietwat pittig (dat kies je natuurlijk zelf). Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
groene currypasta
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
kokosmelk

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een wok klaar.
  • Kook de rijst: doe per persoon 150 milliliter licht gezouten heet water in de kookpot en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de groene paprika in reepjes en de courgette in halve rondjes. Snij de kip in blokjes.
  • Verhit de arachideolie in de wok en voeg de groene currypasta (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) toe. Voeg de kipblokjes toe en roerbak 1 minuut. Voeg dan de groene paprika en courgette toe. Roerbak 5 minuten.
  • Pluk de blaadjes koriander. Roer de sojascheuten en de kokosmelk door de wok en laat nog 1 minuut garen. Proef en breng op smaak met zout.
  • Serveer de rijst met de groene curry met kip en groentjes. Werk af met koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • ½ groene paprika
  • ½ courgette
  • 2 kipfilets
  • 1 el groene currypasta
  • 10 g koriander
  • 100 g sojascheuten
  • 200 ml kokosmelk

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 758 kcal
  • Koolhydraten 70.91 g
  • Suikers 5.35 g
  • Vetten 31.4 g
  • Verzadigde vetten 20.15 g
  • Eiwitten 45.82 g
  • Vezels 4.4 g

Allergenen Schaaldieren, Pinda, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.