Snelle taco's met scampi's

Snelle taco's met scampi's

Zin in een snelle, exotische maaltijd? Wij hebben een heerlijke suggestie: taco's met gebakken, gemarineerde scampi's met daarbij een frisse Mexicaanse salsa van tomaat en jalapeño. Een heerlijke combinatie die zowaar in 15 minuten op tafel staat. Smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
jalapeñopeper
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
tortilla

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, grillpan en antikleefpan klaar.
  • Pers de knoflook. Meng de olie met de knoflook en Mexicaanse kruiden. Wentel hierin de scampi's. Laat kort marineren.
  • Snij de tomaat in blokjes. Snij de sjalot fijn. Halveer de jalapeño in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij in fijne stukjes. Pluk de blaadjes koriander en snij fijn. Pers het sap van de limoen. Meng alles door elkaar en kruid met peper en zout.
  • Verhit een grillpan en rooster de tortilla's 1 voor 1 in de pan. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit een grote antikleefpan en voeg de scampi's met marinade toe. Roerbak 3 minuten tot de scampi's gaar zijn.
  • Serveer de gegrilde taco's met de gebakken scampi's en de salsa.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 20 scampi's
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 jalapeñopeper
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 4 tortilla's

Uit jouw keuken

  • 1½ el arachide­olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 520 kcal
  • Koolhydraten 50.52 g
  • Suikers 4.29 g
  • Vetten 19.56 g
  • Verzadigde vetten 5.13 g
  • Eiwitten 30.47 g
  • Vezels 3.61 g

Allergenen Schaaldieren, Gluten, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.