Snelle spaghetti met spinazie, amandelen en geitenkaas

Snelle spaghetti met spinazie, amandelen en geitenkaas

Voedzaam en zo op tafel! Deze vegetarische volkoren spaghetti met spinazie, crunchy amandelen, citroen en frisse geitenkaas wordt een nieuwe favoriet als het snel moet gaan maar toch graag gezond mag zijn.

Ingrediënten

Ingredientfoto
volkoren spaghetti
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
amandel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot en een antikleefpan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de volkoren spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 9-11 minuten. Giet de pasta af maar bewaar een kop van het kookvocht.
  • Pel de knoflook en snij in fijne plakjes. Hak de amandelen grof. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Pers het sap. Was de spinazie en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de knoflook en 2/3 van de amandelen toe. Roerbak 2 minuten. Voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Voeg de volkoren spaghetti en per persoon 2 eetlepels van het kookvocht toe. Meng er de extra vierge olijfolie en de citroenzeste door. Kruid royaal met peper en zout. Voeg naar smaak citroensap toe.
  • Verdeel de pasta over borden en leg er plakjes geitenkaas bij. Strooi er de rest van de amandelen over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g volkoren spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 g amandelen
  • ½ citroen
  • 300 g spinazie
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 873 kcal
  • Koolhydraten 72.49 g
  • Suikers 6.43 g
  • Vetten 49.75 g
  • Verzadigde vetten 9.96 g
  • Eiwitten 28.04 g
  • Vezels 16.15 g

Allergenen Gluten, Noten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.