Snelle spaghetti met balletjes

Snelle spaghetti met balletjes

De klassieke 'pasta lady en de vagebond' in een snelle maar overheerlijke versie, met reeds voor jou gerolde gehaktballetjes. Klaar in een kwartiertje en toch lekker smaakvol. Een razendsnel feestmaal voor het hele gezin!

Ingrediënten

Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gehaktballetje
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een kookpot, vergiet, snijplank, mes en een grote pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot, breng opnieuw aan de kook en voeg de spaghetti en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in de pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de gehaktballetjes toe. Bak ze rondom gedurende 5 minuten. Voeg dan de Italiaanse kruiden en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Roer de spaghetti door de tomatensaus met balletjes en serveer. Werk af met de parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gehaktballetjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 848 kcal
  • Koolhydraten 86.89 g
  • Suikers 11.92 g
  • Vetten 32.83 g
  • Verzadigde vetten 11.51 g
  • Eiwitten 47.4 g
  • Vezels 7.68 g

Allergenen Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.