Snelle spaghetti bolognaise met worstjes

Snelle spaghetti bolognaise met worstjes

Wie houdt er nu niet van spaghetti bolognaise? Bij velen wekelijks op tafel, dus waarom is niet voor een originele variatie zorgen? We maken de saus met het kruidige gehakt van chipolata worstjes, dat smaakt heerlijk af, zeker in combinatie met rozemarijn. Serveer met geraspte kaas en genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
spaghetti
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
emmental

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Knijp het gekruide vlees uit de chipolata's en verdeel in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en wortelblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg dan de vulling van de chipolata en de rozemarijn toe. Laat 5 minuten bakken. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af.
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met de chipolata's. Laat de saus nog 7 minuten pruttelen.
  • Serveer de spaghetti met de bolognaise saus en werk af met de emmentaler kaas.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 g chipolataworsten
  • 200 g spaghetti
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 30 g emmentaler

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 870 kcal
  • Koolhydraten 89.54 g
  • Suikers 16.3 g
  • Vetten 33.48 g
  • Verzadigde vetten 11.52 g
  • Eiwitten 41.62 g
  • Vezels 11.66 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.