Snelle spaghetti bolognaise met worstjes
Wie houdt er nu niet van spaghetti bolognaise? Bij velen wekelijks op tafel, dus waarom is niet voor een originele variatie zorgen? We maken de saus met het kruidige gehakt van chipolata worstjes, dat smaakt heerlijk af, zeker in combinatie met rozemarijn. Serveer met geraspte kaas en genieten maar!
Ingrediënten
ui
knoflook
wortel
rozemarijn
chipolataworst
spaghetti
tomatenblokjes
emmental
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en hak fijn. Knijp het gekruide vlees uit de chipolata's en verdeel in kleine stukjes.
- Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en wortelblokjes toe. Roerbak 4 minuten. Voeg dan de vulling van de chipolata en de rozemarijn toe. Laat 5 minuten bakken. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spaghetti beetgaar in 7 minuten. Giet de pasta af.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan met de chipolata's. Laat de saus nog 7 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de spaghetti met de bolognaise saus en werk af met de geraspte kaas.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 wortelen
- 2 takjes rozemarijn
- 300 g chipolataworsten
- 200 g spaghetti
- 1 blik tomatenblokjes
- 30 g emmentaler
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 863 kcal
- Koolhydraten 88.5 g
- Suikers 15.32 g
- Vetten 33.44 g
- Verzadigde vetten 11.52 g
- Eiwitten 41.42 g
- Vezels 10.98 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.