Snelle romige polenta met balsamicochampignons en geitenkaas

Zet jij wel eens polenta op het menu? Geef toe, niet zo vaak waarschijnlijk... Dit is je kans om weer eens een snelle, voedzame en bovendien overheerlijke vegetarische maaltijd op tafel te zetten: romige polenta met heerlijke balsamicochampignons, prei en frisse geitenkaas om erover te strooien. Een Italiaans vegetarisch toppertje!
Ingrediënten

polenta

parmezaan

champignon

oesterzwam

prei

bladpeterselie

geitenkaas
Bereidingswijze
- Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, kookpot en een antikleefpan klaar.
- Verwarm de melk samen met dezelfde hoeveelheid water in de kookpot en kruid met peper en zout. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Roer er dan de parmezaan door. Kruid goed met peper en zout.
- Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Was en snij de prei in dunne ringen. Hak de bladpeterselie fijn.
- Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de prei, champignons en oesterzwammen toe. Roerbak voor 5 minuten tot de champignons goudbruin zijn en de prei mooi zacht. Kruid met peper en zout. Voeg de suiker en balsamico toe en roer goed tot de suiker begint te karamelliseren. Haal van het vuur.
- Schep de polenta op de borden en verdeel er de balsamicochampignons over. Verkruimel er de geitenkaas over en werk af met fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 100 g polenta
- 30 g parmezaan
- 250 g champignons
- 125 g oesterzwammen
- 1 prei
- 10 g bladpeterselie
- 100 g geitenkaas
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamico
- 250 ml melk
- 1 el suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 681 kcal
- Koolhydraten 63.92 g
- Suikers 27.84 g
- Vetten 32.22 g
- Verzadigde vetten 11.78 g
- Eiwitten 29 g
- Vezels 12 g
Allergenen Gluten, Lactose, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.