Snelle paella met chorizo

Snelle paella met chorizo

Een originele en vooral lekker snelle paella met blokjes krokant gebakken chorizo, rode paprika, knoflook en paprikapoeder. Met dit handige éénpansgerecht waan je je zo op een terrasje in de Spaanse zon, heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Snij de paprika's in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de blokjes paprika en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  • Voeg de risottorijst en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 tot 18 minuten pruttelen. Roer regelmatig om. Snij ondertussen de peterselie fijn. Snij de citroen in partjes. Pers wat citroensap naar eigen smaak over de paella. Kruid de paella af met peper, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 100 g chorizo
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kl paprika­poeder
  • 130 g risottorijst
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 citroen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 622 kcal
  • Koolhydraten 75.15 g
  • Suikers 17.67 g
  • Vetten 23.97 g
  • Verzadigde vetten 8.71 g
  • Eiwitten 21.42 g
  • Vezels 10.72 g

Allergenen Lactose, Soja, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.