Snelle paella met chorizo

Snelle paella met chorizo

Een originele en vooral lekker snelle paella met blokjes krokant gebakken chorizo, rode paprika, knoflook en paprikapoeder. Met dit handige éénpansgerecht waan je je zo op een terrasje in de Spaanse zon, heerlijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
risottorijst
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de teentjes knoflook. Snij de paprika in blokjes. Snij de chorizo in kleine blokjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de knoflook samen met de blokjes chorizo en de fijngesneden ui aan gedurende 2 minuten. Voeg dan de blokjes paprika en het paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken, schep regelmatig om.
  • Voeg de risottorijst toe en de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat 15 tot 18 minuten pruttelen. Roer regelmatig om. Snij ondertussen de peterselie fijn. Pers de helft van de citroen uit over de paella, snij de rest in partjes. Kruid de paella af met peper, haal van het vuur en laat 5 minuten rusten. Serveer met de bladpeterselie erdoor geroerd en de partjes citroen erbij.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 120 g chorizo
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kl paprika­poeder
  • 130 g risottorijst
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 citroen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 626 kcal
  • Koolhydraten 69.61 g
  • Suikers 13.32 g
  • Vetten 26.97 g
  • Verzadigde vetten 10.16 g
  • Eiwitten 22.48 g
  • Vezels 8.22 g

Allergenen Lactose, Soja, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.