Snelle open veggie lasagne

Snelle open veggie lasagne

Lasagne is een grote publieksfavoriet, maar wie af en toe eens deze topper maakt, weet dat er veel werk en tijd in kan kruipen. Dan hebben wij een lekkere, elegante en mooie oplossing: maak eens een 'open lasagne', waarbij je vlak voor het serveren alle elementen van deze klassieker bij elkaar brengt! Overheerlijk en lekker licht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot met gezouten water aan de kook en voeg 1 voor 1 de lasagnevellen toe, terwijl je er telkens wat olijfolie tussen druppelt. Laat 10 minuten koken en giet dan af, maar bewaar het kookvocht. Snij de pastavellen in twee. Doe de pastavellen terug in de kookpot, samen met wat van het kookvocht. Zo kleven ze niet aan elkaar.
  • Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Snij de courgette in blokjes. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de wortelen toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan de courgetteblokjes en de gedroogde oregano toe. Voeg na 2 minuten ook de knoflook toe en laat nog 3 minuten stoven.
  • Verkruimel de groentebouillon bij de groenten. Voeg de tomatenpuree, de suiker en de balsamico toe. Stoof op een zacht vuur en voeg na 3 minuten per persoon 100 milliliter van het kookvocht van de pasta toe. Voeg de champignons toe en laat nog 5 minuten inkoken, totdat de saus is ingedikt en de champignons gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • Snij ondertussen de basilicum fijn.
  • Dresseer de borden: begin met een vel lasagne, schep hier wat van de saus op, dan wat fijngesneden basilicum en geraspte parmezaan en dan opnieuw een lasagnevel, een laagje saus, enz...

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 lasagnevellen
  • 2 wortelen
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 groente­bouillonblokje
  • 1 blikje tomaten­puree
  • 10 g basilicum
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • ½ kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 594 kcal
  • Koolhydraten 72.82 g
  • Suikers 23.57 g
  • Vetten 20.87 g
  • Verzadigde vetten 5.03 g
  • Eiwitten 23.45 g
  • Vezels 12.21 g

Allergenen Gluten, Ei, Selderij, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.