Snelle open lasagne

Snelle open lasagne

Iedereen houdt van lasagne! Maar iedereen weet ook dat het veel werk is. We geven je een 'hack' voor een snelle versie die er fantastisch uitziet, heel wat gezonder is dan de originele versie (bye bye zware bechamelsaus) en bovendien nog eens snel klaar is: je zet deze spectaculaire lasagne op tafel in 25 minuten, alstublieft!

Ingrediënten

Ingredientfoto
lasagnevel
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Breng een pot met gezouten water aan de kook en voeg 1 voor 1 de lasagnevellen toe, terwijl je er telkens wat olijfolie tussen druppelt. Laat 5 minuten koken en giet dan af, maar bewaar het kookvocht. Snij de pastavellen in twee. Doe de pastavellen terug in de kookpot, samen met wat van het kookvocht. Zo kleven ze niet aan elkaar. Hou de rest van het kookvocht nog even bij.
  • Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Voeg de wortelen toe en laat 1 minuut stoven. Voeg dan het gehakt toe en schep goed om. Voeg na 2 minuten ook de knoflook toe. Laat bakken tot het vlees mooi bruin is.
  • Verkruimel de aangegeven hoeveelheid runderbouillon bij het vlees. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, de suiker en de balsamico toe. Stoof op een zacht vuur en voeg na 3 minuten per persoon 100 milliliter van het kookvocht van de pasta toe. Voeg de champignons toe en laat nog 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt en de champignons gaar zijn. Kruid met peper en zout.
  • Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Dresseer de borden: begin met een vel lasagne, schep hier wat van de saus op, dan wat fijngehakte bladpeterselie en geraspte parmezaan en dan opnieuw een lasagnevel, een laagje saus, enz... Smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 lasagnevellen
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ runder­bouillonblokje
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 10 g blad­peterselie
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • ½ kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 783 kcal
  • Koolhydraten 64.4 g
  • Suikers 13.17 g
  • Vetten 37.94 g
  • Verzadigde vetten 11.97 g
  • Eiwitten 43.75 g
  • Vezels 8.83 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.