Snelle noedels met gehakt en Chinese kool

Snelle noedels met gehakt en Chinese kool

Weer een toppertje dat in 20 minuten klaar is! We haalden onze inspiratie in Azië, want daar weten ze maar al te goed hoe je snel en efficiënt een heerlijk gerecht op tafel kan zetten bomvol smaken! Probeer dus zeker deze snelle noedels met gehakt en Chinese kool eens uit!

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
Chinese kool
Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
varkens­gehakt
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
chilisaus
Ingredientfoto
chilivlokken

Bereidingswijze

  • Snij de knoflook in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de Chinese kool in reepjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • Verhit de olie in een wok of grote antikleefpan. Roerbak het gehakt samen met de knoflook op hoog vuur. Voeg na 5 minuten de Chinese kool toe.
  • Pers het sap van de limoen en meng met de sojasaus en de chilisaus.
  • Schep de noedels door het varkensgehakt en roer er de saus door. Serveer met de lente-uitjes en naar eigen smaak chilivlokken erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • ½ Chinese kool
  • 150 g eiernoedels
  • 300 g varkens­gehakt
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus
  • 2 el chilisaus
  • 1 kl chilivlokken

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 773 kcal
  • Koolhydraten 76.47 g
  • Suikers 16.16 g
  • Vetten 31.22 g
  • Verzadigde vetten 9.56 g
  • Eiwitten 43.8 g
  • Vezels 5.58 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.