Snelle noedels met gehakt en Chinese kool

Weer een toppertje dat in 20 minuten klaar is! We haalden onze inspiratie in Azië, want daar weten ze maar al te goed hoe je snel en efficiënt een heerlijk gerecht op tafel kan zetten bomvol smaken! Probeer dus zeker deze snelle noedels met gehakt en Chinese kool eens uit!
Ingrediënten

knoflook

lente-uitje

Chinese kool

eiernoedel

varkensgehakt

limoen

sojasaus

chilisaus

chilivlokken
Bereidingswijze
- Snij de knoflook in plakjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes. Snij de Chinese kool in reepjes.
- Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de eiernoedels gaar in 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Verhit de olie in een wok of grote antikleefpan. Roerbak het gehakt samen met de knoflook op hoog vuur. Voeg na 5 minuten de Chinese kool toe.
- Pers het sap van de limoen en meng met de sojasaus en de chilisaus.
- Schep de noedels door het varkensgehakt en roer er de saus door. Serveer met de lente-uitjes en naar eigen smaak chilivlokken erover gestrooid.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- ½ Chinese kool
- 150 g eiernoedels
- 300 g varkensgehakt
- 1 limoen
- 2 el sojasaus
- 2 el chilisaus
- 1 kl chilivlokken
Uit jouw keuken
- 1 el plantaardige olie
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 773 kcal
- Koolhydraten 76.47 g
- Suikers 16.16 g
- Vetten 31.22 g
- Verzadigde vetten 9.56 g
- Eiwitten 43.8 g
- Vezels 5.58 g
Allergenen Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.