Snelle linzencurry

Snelle linzencurry

Steffi: "Dit gerechtje doet denken aan een Indische dahl, een stoofschotel met linzen, maar dan in een snelle versie. Bomvol heerlijke groenten en lekker kruidig. Hiervan geniet ik op een koude dag."

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
rode linzen
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
garam masala

Bereidingswijze

  • Snij de courgette en rode paprika in blokjes. Snij de broccoli in roosjes. Pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de courgette, paprika en broccoli toe. Roerbak enkele minuten en voeg dan de knoflook en het currypoeder toe. Laat nog 1 minuut stoven.
  • Voeg de kokosmelk, tomatenpassata en rode linzen toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen.
  • Pluk de blaadjes koriander. Roer de garam masala door de curry. Proef of de linzen gaar zijn. Serveer de curry met de blaadjes koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ courgette
  • ½ rode paprika
  • ½ broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl curry­poeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml tomaten­passata
  • 75 g rode linzen
  • 10 g koriander
  • 2 kl garam masala

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 456 kcal
  • Koolhydraten 25.8 g
  • Suikers 10.13 g
  • Vetten 30.87 g
  • Verzadigde vetten 19.68 g
  • Eiwitten 14.39 g
  • Vezels 11.01 g

Allergenen Mosterd, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.