Snelle Koreaanse bulgogi bowl met rundsgehakt en sperziebonen

Snelle Koreaanse bulgogi bowl met rundsgehakt en sperziebonen

Oh wat zijn we fan van de Koreaanse keuken. Voor velen misschien nog vrij onbekend, maar zo het ontdekken waard! Deze bulgogi bowl is dan ook een perfecte introductie. Super gemakkelijk en snel om te maken en zo smaakvol. Dit wil je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
sesamolie
Ingredientfoto
sesamzaad

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de lente-ui in ringen, hou het groene en witte gedeelte gescheiden. Was en rasp de appel met een grove rasp (je hoeft de appel niet te schillen).
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de geraspte appel, gember, knoflook, het wit van de lente-ui, sojasaus, de sesamolie en de bruine suiker toe. Kruid met peper. Meng goed.
  • Verhit de arachideolie in een wok of grote antikleefpan en voeg de sperziebonen toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan het gehakt toe. Roerbak nog 6-7 minuten.
  • Serveer het gehakt en de boontjes met de jasmijnrijst. Werk af met het groen van de lente-ui en de sesamzaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 300 g sperziebonen
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 1 appel
  • 300 g runds­gehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sesamzaad

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 el bruine suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 911 kcal
  • Koolhydraten 96.19 g
  • Suikers 26.97 g
  • Vetten 39.77 g
  • Verzadigde vetten 3.76 g
  • Eiwitten 40.04 g
  • Vezels 10.06 g

Allergenen Gluten, Soja, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.