Snelle Italiaanse kip met orzo

Snelle Italiaanse kip met orzo

Een supersnel en gemakkelijk Italiaans gerecht: kruidige gebakken kip met orzo, kerstomaatjes, olijven, rucola en een friszure dressing. In 15 minuten klaar, en dan smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
orzo
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de orzo en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de orzo af.
  • Snij ondertussen de kipfilets in reepjes. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de kipfilet en de Italiaanse kruiden toe. Roerbak 6 minuten op een medium vuur.
  • Halveer de kerstomaten en olijven. Meng de extra vierge olijfolie met het sap van de citroen, peper en zout.
  • Haal de pan van het vuur en roer er de orzo, kerstomaten en zwarte olijven door. Roer er de dressing door en tenslotte de rucola en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g orzo
  • 2 kipfilets
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 250 g kers­tomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • ½ citroen
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 641 kcal
  • Koolhydraten 48.35 g
  • Suikers 4.13 g
  • Vetten 28.97 g
  • Verzadigde vetten 4.51 g
  • Eiwitten 44.85 g
  • Vezels 4.94 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.