Snelle Indische curry met kip en tomaat
Hou je van de kruidige Indische keuken, maar weet je niet goed hoe je zelf een lekkere curry kan maken? Zoek niet verder! Dit gerecht is smaakvol, geurig en heel gemakkelijk om klaar te maken! Lekker malse stukjes kip in een kruidige tomaten-kokossaus. Geserveerd met frisse yoghurt, pitabroodjes en korianderblaadjes. Lekker!
Ingrediënten
ui
gember
knoflook
kipfilet
garam masala
honing
tomatenblokjes
kokosmelk
koriander
magere yoghurt
pitabroodje
Bereidingswijze
- Snij de uien in ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Dep de kip droog met keukenpapier en snij in reepjes.
- Verhit de olijfolie in een stoofpot. Voeg de uien toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de geraspte gember en knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de garam masala, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf zout toe. Roer goed om en voeg de honing toe. Laat kort karamelliseren.
- Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Roer goed om en breng aan de kook. Voeg de kippenreepjes toe en laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Roer af en toe om.
- Pluk ondertussen de korianderblaadjes. Roer de yoghurt los in een kommetje. Verwarm de pitabroodjes in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster en snij in reepjes.
- Kruid de curry met peper en zout. Serveer in kommen, druppel er de yoghurt over en werk af met korianderblaadjes. Serveer met de pitareepjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 uien
- 20 g gember
- 2 teentjes knoflook
- 2 kipfilets
- 2 kl garam masala
- 1 stick honing
- 1 blik tomatenblokjes
- 200 ml kokosmelk
- 10 g koriander
- ½ potje magere yoghurt
- 2 pitabroodjes
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 702 kcal
- Koolhydraten 51.18 g
- Suikers 17.68 g
- Vetten 33.01 g
- Verzadigde vetten 20.45 g
- Eiwitten 46.43 g
- Vezels 7.87 g
Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.