Snelle Indische curry met kip en tomaat

Snelle Indische curry met kip en tomaat

Hou je van de kruidige Indische keuken, maar weet je niet goed hoe je zelf een lekkere curry kan maken? Zoek niet verder! Dit gerecht is smaakvol, geurig en heel gemakkelijk om klaar te maken! Lekker malse stukjes kip in een kruidige tomaten-kokossaus. Geserveerd met frisse yoghurt, pitabroodjes en korianderblaadjes. Lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
garam masala
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
kokosmelk
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
pita­broodje

Bereidingswijze

  • Snij de uien in ringen. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpot. Voeg de uien toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de geraspte gember en knoflook toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de garam masala, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en een snuf zout toe. Roer goed om en voeg de honing toe. Laat kort karamelliseren.
  • Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Roer goed om en breng aan de kook. Voeg de kippenreepjes toe en laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur. Roer af en toe om.
  • Pluk ondertussen de korianderblaadjes. Roer de yoghurt los in een kommetje. Verwarm de pitabroodjes in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster en snij in reepjes.
  • Kruid de curry met peper en zout. Serveer in kommen, druppel er de yoghurt over en werk af met korianderblaadjes. Serveer met de pitareepjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 uien
  • 20 g gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kipfilets
  • 2 kl garam masala
  • 1 stick honing
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • ½ potje magere yoghurt
  • 2 pita­broodjes

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 806 kcal
  • Koolhydraten 64.3 g
  • Suikers 20.84 g
  • Vetten 37.31 g
  • Verzadigde vetten 21.15 g
  • Eiwitten 48.9 g
  • Vezels 9.47 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.