Snelle Hongaarse goulash met rijst
Goulash, de Hongaarse versie van stoofvlees! Een heerlijk stoofpotje met pittig paprikapoeder, paprika en mals rundsvlees. En ja, inderdaad, stoofpotjes horen lang op te staan maar wij vonden een handige en snelle manier om toch lekker mals vlees te serveren in deze ware klassieker. Dit moet je proberen!
Ingrediënten
ui
knoflook
rode paprika
groene paprika
runderbouillonblokje
rundersteak
jasmijnrijst
paprikapoeder
tomatenpuree
laurierblad
bladpeterselie
Bereidingswijze
- Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de rode en groene paprika in blokjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op. Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en snij in blokjes.
- Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
- Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot. Voeg de blokjes rundersteak toe. Kruid met peper en zout. Bak kort tot ze rondom gekleurd zijn. Schep uit de pan en hou apart.
- Verhit de rest van de olijfolie in de stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 4 minuten stoven op een zacht vuur en voeg dan de paprikablokjes, het paprikapoeder en de bloem toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roer goed om en schenk er de runderbouillon bij en roer opnieuw goed om, kruid met peper en zout. Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
- Laat de stoofpot 10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
- Haal de goulash van het vuur, voeg de blokjes rundsvlees toe en zet het deksel op de pot. Laat het vlees 5 minuten opwarmen in de saus. Serveer de gekookte rijst met de goulash en werk af met de fijngehakte peterselie.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 runderbouillonblokje
- 2 rundersteaks
- 150 g jasmijnrijst
- 2 kl paprikapoeder
- ½ blikje tomatenpuree
- 2 laurierbladen
- 10 g bladpeterselie
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el bloem
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 766 kcal
- Koolhydraten 88.61 g
- Suikers 19.88 g
- Vetten 21.86 g
- Verzadigde vetten 3.68 g
- Eiwitten 47.73 g
- Vezels 11.36 g
Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.