Snelle Hongaarse goulash met rijst

Snelle Hongaarse goulash met rijst

Goulash, de Hongaarse versie van stoofvlees! Een heerlijk stoofpotje met pittig paprikapoeder, paprika's en mals rundsvlees. En ja, inderdaad, stoofpotjes horen lang op te staan maar wij vonden een handige en snelle manier om toch lekker mals vlees te serveren in deze ware klassieker. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de uien in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de rode en groene paprika in blokjes van 1,5 centimeter. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op. Snij de rundersteak in blokjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot. Voeg de blokjes rundersteak toe. Kruid met peper en zout. Bak kort tot ze rondom gekleurd zijn. Schep uit de pan en hou apart.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 4 minuten stoven op een zacht vuur en voeg dan de paprikablokjes, het paprikapoeder en de bloem toe. Laat 2 minuten stoven en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed om en schenk er de bouillon bij en de laurierblaadjes. Roer opnieuw goed om, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  • Laat de stoofpot 10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Haal de goulash van het vuur, voeg de blokjes rundvlees toe en zet het deksel op de pot. Laat het vlees 5 minuten opwarmen in de saus. Serveer de gekookte rijst met de goulash en werk af met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 runder­bouillonblokje
  • 2 rundersteaks
  • 2 kl paprika­poeder
  • 2 el tomaten­puree
  • 2 laurierbladen
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 734 kcal
  • Koolhydraten 83.16 g
  • Suikers 15.32 g
  • Vetten 21.81 g
  • Verzadigde vetten 3.66 g
  • Eiwitten 46.55 g
  • Vezels 9.07 g

Allergenen Ei, Gluten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.