Snelle fajita's met kip en paprika

Snelle fajita's met kip en paprika

Deze maaltijd zet je in een kwartiertje op tafel, en kan je met je handen eten, wat een tijdswinst! Maak zelf gemakkelijke en lekkere Mexicaanse fajita's met kip, tomaat en paprika. Een wolkje zure room met komijn maakt het af. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
Mexicaanse kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
zure room
Ingredientfoto
komijn

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en een grote antikleefpan klaar.
  • Snij de ui in ringen. Snij de paprika in reepjes. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en snij in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in de antikleefpan en voeg de ui en paprika toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de kippenblokjes, Mexicaanse kruidenmix en peper en zout toe. Roerbak opnieuw 3 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een pan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  • Meng de zure room met de komijn.
  • Schep de fajitavulling op de warme tortilla's, schep er wat zure room bij, vouw dicht en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 gele paprika
  • 2 kipfilets
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 4 tortilla's
  • ½ potje zure room
  • 1 kl komijn

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 682 kcal
  • Koolhydraten 59.12 g
  • Suikers 12.8 g
  • Vetten 25.38 g
  • Verzadigde vetten 11.07 g
  • Eiwitten 46.7 g
  • Vezels 7.25 g

Allergenen Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.