Snelle éénpans chili sin carne met quinoa

Snelle éénpans chili sin carne met quinoa

Met dank aan de Mexicanen voor de inspiratie voor dit gerecht! We maken een snelle en gemakkelijke chili sin carne met quinoa erbij, die ineens mee gegaard wordt in de pittige tomatensaus. Zo gemakkelijk is het om een gezonde vegetarische maaltijd op tafel te toveren!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 200 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
  • Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de tomatenblokjes, de suiker, de rode bonen, de quinoa en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig om.
  • Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen.
  • Proef en breng de chili op smaak met limoensap en peper en zout. Serveer en overstrooi met koriander en cheddar.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 130 g quinoa
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 30 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 699 kcal
  • Koolhydraten 97.61 g
  • Suikers 18.78 g
  • Vetten 19.1 g
  • Verzadigde vetten 5.47 g
  • Eiwitten 31.99 g
  • Vezels 12 g

Allergenen Selderij, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.