Snelle éénpans chili sin carne met quinoa

Met dank aan de Mexicanen voor de inspiratie voor dit gerecht! We maken een snelle en gemakkelijke chili sin carne met quinoa erbij, die ineens mee gegaard wordt in de pittige tomatensaus. Zo gemakkelijk is het om een gezonde vegetarische maaltijd op tafel te toveren!
Ingrediënten

ui

rode paprika

rode bonen

groentebouillonblokje

komijn

tomatenpuree

tomatenblokjes

quinoa

koriander

limoen

cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de ui fijn en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 200 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
- Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de tomatenblokjes, de suiker, de rode bonen, de quinoa en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig om.
- Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen.
- Proef en breng de chili op smaak met limoensap en peper en zout. Serveer en overstrooi met koriander en cheddar.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 blik rode bonen
- ½ groentebouillonblokje
- 1 kl komijn
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 130 g quinoa
- 10 g koriander
- ½ limoen
- 30 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 kl suiker
- ¼ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 699 kcal
- Koolhydraten 97.61 g
- Suikers 18.78 g
- Vetten 19.1 g
- Verzadigde vetten 5.47 g
- Eiwitten 31.99 g
- Vezels 12 g
Allergenen Selderij, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.