Snelle curry met kip en rijst

Snelle curry met kip en rijst

Kip met curry is een absolute topper uit de Aziatische keuken. Met dit recept zet je deze favoriet in slechts 20 minuten op tafel. Voor het serveren roer je yoghurt door de curry, waardoor dit kruidige en pittige gerecht een heerlijk frisse toets krijgt.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Pers de knoflook. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes. Snij de tomaten in kleine blokjes. Pluk de blaadjes koriander. Snij de kipfilets in reepjes. Bestrooi ze met het maïszetmeel en kruid met peper en zout.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een grote antikleefpan en bak de kippenreepjes aan beide kanten 2 minuten goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  • Bak in dezelfde pan de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), currypoeder en knoflook kort aan in de rest van de arachideolie. Doe er de kip, de bouillon en 75 milliliter warm water per persoon bij. Zet het vuur wat lager en laat 5 minuten afgedekt sudderen. Roer af en toe om.
  • Roer de rijst los met een vork en voeg de lente-uitjes, de tomatenblokjes en de koriander toe. Kruid bij met peper en zout en roer om.
  • Haal de pan met de kip van het vuur en roer er de yoghurt door.
  • Verdeel de rijst over de borden en schik er de kip met curry over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 lente-uitjes
  • 2 tomaten
  • 10 g koriander
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl curry­poeder
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 1 potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el maïszetmeel
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 654 kcal
  • Koolhydraten 76.28 g
  • Suikers 5.54 g
  • Vetten 18 g
  • Verzadigde vetten 2.99 g
  • Eiwitten 44.3 g
  • Vezels 4.11 g

Allergenen Mosterd, Selderij, Lactose, Pinda, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.