Snelle curry met kip en pinda

Snelle curry met kip en pinda

Deze curry met kip en pinda is supersnel klaar, laag in calorieën en ook nog eens overheerlijk! Wat wil je nog meer? Het is een ideaal gerecht voor op die drukke weekavonden, waarop je toch een snelle, heerlijke en gezonde maaltijd op tafel wil toveren.

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
pindakaas
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 110 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-15 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de gele paprika in fijne reepjes. Halveer de rode chilipeper(s) en schraap de zaadjes eruit met een koffielepeltje. Snij de helft in fijne halve ringetjes. Hak de andere helft van de chilipeper samen met de steeltjes van de koriander fijn en doe in een kommetje. Pers de knoflook en schil en rasp de gember. Meng dit met de chilipeper en koriandersteeltjes, tot je een grove pasta hebt.
  • Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Snij de kipfilets in blokjes. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote pan en roerbak de blokjes kipfilet en de gele paprika voor 2 minuten. Voeg dan de kruidenpasta toe. Roerbak 1 minuut en voeg de pindakaas, bouillon en de yoghurt toe. Laat de saus zachtjes pruttelen gedurende 10 minuten tot de saus indikt, roer regelmatig. Kruid met peper en zout.
  • Pluk de blaadjes koriander. Serveer de curry over de rijst. Werk af met blaadjes koriander en de resterende chili.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode chilipeper
  • 10 g koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 2 potjes pindakaas
  • 1 potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 631 kcal
  • Koolhydraten 73.77 g
  • Suikers 10.16 g
  • Vetten 17.16 g
  • Verzadigde vetten 3.05 g
  • Eiwitten 42.1 g
  • Vezels 5.95 g

Allergenen Selderij, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.