Snelle chili sin carne

Chili sin carne moet normaal gezien uren staan pruttelen op het vuur, maar wij maakten een snelle en gemakkelijke versie die niet moet inboeten aan smaak! Heerlijk met de cheddarkaas die er mooi over smelt, en leuke tortilladriehoekjes om erbij te eten (en de laatste restjes mee op te vegen). Een Mexicaans vegetarisch toppertje, klaar in 20 minuten!
Ingrediënten

ui

rode paprika

rode bonen

groentebouillonblokje

komijn

chilivlokken

tomatenpuree

tomatenblokjes

koriander

limoen

tortilla

cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 100 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
- Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de tomatenblokjes, de suiker, de rode bonen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken.
- Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen. Haal de wraps uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven of warm ze op in een antikleefpan zonder vetstof. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
- Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Serveer met de warme tortilla's en overstrooi met koriander en cheddar.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 blik rode bonen
- ½ groentebouillonblokje
- 1 kl komijn
- ½ kl chilivlokken
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 g koriander
- ½ limoen
- 2 tortilla's
- 40 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 622 kcal
- Koolhydraten 78.64 g
- Suikers 20.71 g
- Vetten 19.17 g
- Verzadigde vetten 7.46 g
- Eiwitten 26.5 g
- Vezels 10.86 g
Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.