Snelle chili sin carne
Chili sin carne moet normaal gezien uren staan pruttelen op het vuur, maar wij maakten een snelle en gemakkelijke versie die niet moet inboeten aan smaak! Heerlijk met de cheddarkaas die er mooi over smelt, en leuke tortilladriehoekjes om erbij te eten (en de laatste restjes mee op te vegen). Een Mexicaans vegetarisch toppertje, klaar in 20 minuten!
Ingrediënten
ui
rode paprika
rode bonen
groentebouillonblokje
komijn
chilivlokken
tomatenpuree
tomatenblokjes
koriander
limoen
tortilla
cheddarkaas
Bereidingswijze
- Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 100 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
- Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de tomatenblokjes, de suiker, de rode bonen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken.
- Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen. Haal de wraps uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven of in een antikleefpan zonder vetstof. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
- Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Serveer met de warme tortilla's en overstrooi met koriander en cheddar.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 blik rode bonen
- ½ groentebouillonblokje
- 1 kl komijn
- 1 kl chilivlokken
- ½ blikje tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes
- 10 g koriander
- ½ limoen
- 3 tortilla's
- 40 g cheddarkaas
Uit jouw keuken
- 1 el arachideolie
- 1 kl suiker
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 676 kcal
- Koolhydraten 86.7 g
- Suikers 19.02 g
- Vetten 20.75 g
- Verzadigde vetten 8.29 g
- Eiwitten 27.76 g
- Vezels 10.18 g
Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.