Snelle chili sin carne

Snelle chili sin carne

Chili sin carne moet normaal gezien uren staan pruttelen op het vuur, maar wij maakten een snelle en gemakkelijke versie die niet moet inboeten aan smaak! Heerlijk met de cheddarkaas die er mooi over smelt, en leuke tortilladriehoekjes om erbij te eten (en de laatste restjes mee op te vegen). Een Mexicaans vegetarisch toppertje, klaar in 20 minuten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
tortilla
Ingredientfoto
cheddar­kaas

Bereidingswijze

  • Snij de ui in plakjes en de rode paprika in blokjes. Laat de bonen uitlekken. Kook per persoon 250 milliliter water en los er de groentebouillon in op.
  • Doe de arachideolie in een grote kookpot en stoof de ui en paprika aan. Voeg de komijn en de helft van de chilivlokken toe, laat 1 minuut meestoven en voeg dan de tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg dan de tomaten in blik, de suiker, de rode bonen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat goed doorkoken.
  • Pluk de blaadjes koriander en pers het sap van de limoen. Warm de tortilla's op in een droge pan of in de microgolfoven. Snij in partjes. Bewaar onder aluminiumfolie om warm te houden.
  • Proef en breng de chili op smaak met limoensap en eventueel nog extra chilivlokken, peper en zout. Serveer met de warme tortilla's en overstrooi met koriander en cheddar.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • ½ blik rode bonen
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 1 kl komijn
  • ½ kl chilivlokken
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 tortilla's
  • 40 g cheddar­kaas

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 438 kcal
  • Koolhydraten 47.13 g
  • Suikers 14.73 g
  • Vetten 18.49 g
  • Verzadigde vetten 7.43 g
  • Eiwitten 15.81 g
  • Vezels 6.89 g

Allergenen Ei, Gluten, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Soja, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.