Snelle chili met veggie gehakt en rijst

Snelle chili met veggie gehakt en rijst

Chili sin carne, maar wel verrijkt met veggie gehakt. Je zal verbaasd zijn hoe hard dit lijkt op de chili cón carne. En nog eens lekker voedzaam ook. Een lekkere en verrassende maaltijd die je in minder dan een half uurtje op tafel tovert, olé!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
rode bonen
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
seitan gehakt
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en de rode paprika in kleine blokjes. Laat de bonen uitlekken.
  • Doe de arachideolie in een kookpot en stoof de ui en paprika 2 minuten. Voeg de komijn en de cayennepeper toe (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), laat 1 minuut meestoven en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Bak opnieuw 1 minuut en voeg de rode bonen, de suiker en per persoon 100 milliliter water toe. Roer er het seitan gehakt door. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Pluk de blaadjes koriander. Serveer de chili met de rijst en werk af met de korianderblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik rode bonen
  • 1 kl komijn
  • 1 blikje tomaten­puree
  • 300 g seitan gehakt
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 1 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 810 kcal
  • Koolhydraten 118.09 g
  • Suikers 18.34 g
  • Vetten 9.77 g
  • Verzadigde vetten 1.48 g
  • Eiwitten 56.01 g
  • Vezels 9.37 g

Allergenen Gluten, Soja, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.