Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen

Snelle cassoulet met kip, worst en witte bonen

Cassoulet is een typisch stoofpotje uit de Franse Pyreneeën met worst, vlees en witte bonen. En zoals zo vaak geldt bij stoofpotjes: hoe langer het kan staan pruttelen, hoe beter. Helaas hebben we daar niet altijd de tijd voor! Wij presenteren je een snelle en desalniettemin overheerlijke versie van dit hartverwarmende stoofpotje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
chipolataworst
Ingredientfoto
drumstick
Ingredientfoto
witte bonen in tomatensaus
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
bruin broodje

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen. Snij ze overlangs in 4 en dan in balkjes van ongeveer 4 centimeter.
  • Snij de worst in stukken. Kruid de worst en drumsticks met peper en zout. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de kip en worst in 5 minuten rondom bruin. Voeg de laatste 2 minuten de knoflook en ui toe.
  • Voeg nu de wortelen, witte bonen in tomatensaus, tomatenblokjes, witte wijn en de Provençaalse kruiden toe.
  • Breng zachtjes aan de kook en laat 25 minuten pruttelen met het deksel half op de pan. Kruid bij met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de bruine broodjes 6-8 minuten.
  • Schep de cassoulet in de borden en serveer met een bruin broodje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 300 g chipolataworsten
  • 2 drumsticks
  • ½ blik witte bonen in tomatensaus
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 2 bruine broodjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 75 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 879 kcal
  • Koolhydraten 60.17 g
  • Suikers 18.42 g
  • Vetten 32.03 g
  • Verzadigde vetten 9.42 g
  • Eiwitten 62.77 g
  • Vezels 17.7 g

Allergenen Gluten, Noten, Sesam, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.