Snelle boeuf Bourgignon met aardappelpuree

Snelle boeuf Bourgignon met aardappelpuree

Boeuf Bourgignon in 30 minuten maken? Het kan! We geven je een heerlijk recept met malse stukjes rosbief mee. Maximum smaakeffect, minimum werk! En daarbij komt lekker smeuïge aardappelpuree. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
rosbief
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
tijm

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Verwijder de pel van de sjalotten en snij elke sjalot in de lengte in 4 (tip: laat een stukje van de wortel zitten). Schil de wortelen en snij in plakjes. Snij de champignons in plakjes. Snij de rosbief in blokjes van 2 cm. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de runderbouillon in op. Snij de stengels van de bladpeterselie, hou de rest apart voor de afwerking. Bind de laurier, tijm en peterseliestengels samen met keukentouw tot een kruidentuiltje.
  • Verhit 1/3de van de boter in een stoofpot en voeg de blokjes rosbief toe. Kruid met peper en zout. Bak ze rondom bruin op hoog vuur. Schep uit de stoofpot en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Smelt nogmaals 1/3de van de boter in dezelfde stoofpot en voeg de sjalot, wortel en champignons toe. Laat 5 minuten stoven op matig vuur. Bestrooi met de bloem. Roer om en voeg dan de rode wijn en de runderbouillon toe. Voeg het kruidentuiltje en de suiker toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Hak ondertussen de rest van de peterselie fijn.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Voeg de blokjes rosbief terug toe en laat nog 2 minuten doorwarmen. Kruid bij met peper en zout. Vis het kruidentuiltje uit de saus.
  • Serveer de boeuf Bourgingon met de aardappelpuree. Werk af met fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 2 wortelen
  • 125 g champignons
  • 300 g rosbief
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • 2 el bloem
  • 3 el melk
  • 125 ml rode wijn
  • 1 kl suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 848 kcal
  • Koolhydraten 68.39 g
  • Suikers 10.3 g
  • Vetten 32.24 g
  • Verzadigde vetten 17.07 g
  • Eiwitten 53.82 g
  • Vezels 13.68 g

Allergenen Lactose, Vis, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.