Sloppy Joe's met coleslaw en aardappelwedges

Sloppy Joe's met coleslaw en aardappelwedges

Een oer-Amerikaans recept, deze Sloppy Joe's met coleslaw en aardappelwedges. Sloppy Joe's zijn hamburgerbroodjes gevuld met een pittige rundsgehakt- en tomatensaus. Je moet het proeven om te geloven hoe lekker dat het is! Daarbij komt verse koolsla met rozijnen en appeltjes en aardappelwedges uit de oven. Delicious!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
hamburger­broodje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
wittekool
Ingredientfoto
rozijn

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in wedges (partjes). Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de aardappelwedges. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om. Leg de laatste 3 minuten de hamburgerbroodjes mee in de oven op een apart rooster.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode chilipeper overlangs open en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in fijne blokjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Bak 5 minuten en voeg dan de ui, knoflook en rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenpassata en ketchup toe. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Schil en snij de appel in fijne blokjes. Meng de wittekool, rozijnen, blokjes appel, de mayonaise, wittewijnazijn, suiker, peper en zout in een kom. Dit is de coleslaw. Zet koud weg.
  • Schep het gehakt in tomatensaus op de hamburgerbroodjes en sluit af met het hoedje. Serveer met de coleslaw en de aardappelwedges.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 hamburger­broodjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 200 g runds­gehakt
  • 250 ml tomaten­passata
  • ½ appel
  • 200 g wittekool
  • 30 g rozijnen

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 4 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 996 kcal
  • Koolhydraten 102.25 g
  • Suikers 37.01 g
  • Vetten 48.58 g
  • Verzadigde vetten 5.14 g
  • Eiwitten 31.32 g
  • Vezels 13.87 g

Allergenen Gluten, Ei, Soja, Sesam, Sulfiet, Selderij, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.