Slavink met witloof en pijnboompitten

Slavink met witloof en pijnboompitten

Echt comfort food met Belgische inslag, deze lekkere gebakken slavinken met heerlijk witloof en pijnboompitten uit de oven! Dit is witloof uit de oven, zoals je het nog nooit gegeten hebt. Met dit verrassend gerecht zal je ongetwijfeld scoren bij jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
slavink

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij een schijfje van de wortelaanzet van het witloof en halveer de stronkjes in de lengte.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en leg de witloofstronkjes met de snijkant naar beneden in de pan en voeg per persoon 1 eetlepel water toe. Laat 4 minuten stoven onder deksel.
  • Vet een ovenschaal in met boter en leg de witloofstronkjes erin, met de snijkant naar boven.
  • Voeg de balsamico, nog eens 1 eetlepel water per persoon en de suiker toe aan de pan waarin je het witloof gebakken hebt. Kruid met peper en zout. Warm op en roer goed, tot de saus begint in te dikken. Schenk dit sausje over de witloofstronkjes. Strooi de pijnboompitten erover en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten mee in de voorverwarmde oven.
  • Snij de peterselie fijn. Kuis de pan waarin je het witloof hebt gebakken uit met wat keukenpapier. Verhit de rest van de olijfolie en bak de slavinken rondom goudbruin en zet ze nog 8 minuten mee in de oven.
  • Serveer de slavinken met de geroosterde aardappelen en het witloof. Giet de saus van het witloof over het gerecht en werk af met de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 3 stronkjes witloof
  • 30 g pijnboompitten
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 slavinken

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 2 el balsamico
  • 1 el suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 936 kcal
  • Koolhydraten 53.71 g
  • Suikers 10.77 g
  • Vetten 62.43 g
  • Verzadigde vetten 17.86 g
  • Eiwitten 36.27 g
  • Vezels 8.9 g

Allergenen Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.