Slavink met prei in graanmosterdsaus en geroosterde aardappelen

Slavink met prei in graanmosterdsaus en geroosterde aardappelen

Dit eenvoudige gerecht straalt toch verfijning uit, dankzij de heerlijk gestoofde prei in graanmosterdsaus. Doe daar een heerlijke slavink met spek en krokant geroosterde aardappelen bij, en het is feest op het bord. Een nieuwe favoriet voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
prei
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
slavink
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
graanmosterd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de aardappelen. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Was en snij de prei in ringen. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op. Snij de peterselie fijn.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan. Bak de slavinken rondom goudbruin. Leg de slavinken in een ovenschotel en zet 10 minuten mee in de oven. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en voeg de prei toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan de kippenbouillon toe. Laat nog 3 minuten stoven en roer er dan de room en graanmosterd door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de slavinken met de prei in graanmosterdsaus en de geroosterde aardappelen. Werk af met peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 preien
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 slavinken
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el graanmosterd

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 941 kcal
  • Koolhydraten 56.23 g
  • Suikers 13.6 g
  • Vetten 60.59 g
  • Verzadigde vetten 19.77 g
  • Eiwitten 37.73 g
  • Vezels 14.24 g

Allergenen Selderij, Lactose, Mosterd, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.