Slavink met geroosterde patatjes en uiensaus

Slavink met geroosterde patatjes en uiensaus

Slavinken zijn balkjes gehakt, omhuld door een jasje van spek. Overheerlijk en kinderen zullen ervan smullen! Daarbij komen geroosterde patatjes, een heerlijk uiensausje en knapperige blaadjes sla. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
slavink
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Maak de blaadjes los van de little gem. Snij de ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn.
  • Smelt de boter in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien op een zacht vuur. Schep de uien na 5 minuten naar 1 kant van de pan, verhoog het vuur en bak de slavinken rondom goudbruin. Leg de slavinken in een ovenschotel, dek af met aluminiumfolie en zet nog 8 minuten mee in de oven.
  • Bestrooi de uien met de bloem en laat kort bakken. Voeg per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed om en laat indikken tot je een mooie saus hebt. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  • Serveer de slavinken met de geroosterde aardappelen, de uiensaus en de little gem blaadjes. Strooi er de fijngehakte peterselie over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 little gems
  • 2 uien
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 slavinken
  • ½ runder­bouillonblokje

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 779 kcal
  • Koolhydraten 52.28 g
  • Suikers 9.69 g
  • Vetten 47.12 g
  • Verzadigde vetten 15.81 g
  • Eiwitten 32.51 g
  • Vezels 9.89 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.