Slastoemp met worst en spekjes

Wat inspiratie van onze Noorderburen, waar ze wel eens vaker 'slastamppotje' of slastoemp eten. We maken een mengeling van rucola en little gem, wat voor een verrassende mix van smaken en texturen zorgt. Ook de gebakken spekjes zorgen daar mee voor. Nog een lekkere gebakken worst erbij, en je hebt een top comfort food maaltijd!
Ingrediënten

bloemige aardappel

ui

gerookte spekblokje

rucola

little gem

braadworst
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
- Snij de ui fijn. Verhit een pan en voeg de spekblokjes toe. Wanneer er wat vet begint vrij te komen, voeg je de ui toe. Laat 10 minuten bakken op een matig vuur, tot de spekblokjes krokant zijn en de ui begint te kleuren. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
- Hak 3/4 van de rucola grof. Snij de little gem in reepjes en meng met de rucola.
- Verhit de olijfolie in de pan waarin je de spekjes gebakken hebt (misschien heb je zelfs geen olijfolie meer nodig?) en bak de worsten 4 minuten aan elke kant.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer er de gesneden slasoorten, de spekjes en de ui door. Voeg de boter, de melk, peper, zout en muskaatnoot toe. Meng goed. Schep er dan voorzichtig de rest van de rucola door.
- Serveer de slastoemp met de worsten.
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 g bloemige aardappelen
- 1 ui
- 100 g gerookte spekblokjes
- 50 g rucola
- 2 little gems
- 2 braadworsten
Uit jouw keuken
- 1 el olijfolie
- 1 el boter
- 3 el melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 1031 kcal
- Koolhydraten 52.43 g
- Suikers 6.26 g
- Vetten 64.65 g
- Verzadigde vetten 34.5 g
- Eiwitten 44.38 g
- Vezels 9.75 g
Allergenen Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.