Siciliaanse pasta met tonijn, kappertjes en tomaat

Siciliaanse pasta met tonijn, kappertjes en tomaat

Heerlijke pure smaken recht uit Sicilië: conchiglie (dat zijn pastaschelpen) met een pittige tomatensaus met tonijn, olijven, oregano en kappertjes. Een smaakbommetje dat je zowaar in 15 minuten op tafel kan zetten. Heerlijk toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
conchiglie
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
kappertjes
Ingredientfoto
tonijn in eigen nat
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
chilivlokken

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kookpot, vergiet en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de conchiglie en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 10 minuten. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht.
  • Halveer de kerstomaten, laat de kappertjes uitlekken. Laat de tonijn uitlekken. Halveer de olijven. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de uitgelekte kappertjes toe. Laat 1 minuut bakken op hevig vuur. Schep de kappertjes uit de pan, maar zorg ervoor dat de olie in de pan blijft.
  • Voeg de kerstomaten, oregano en chilivlokken (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) toe aan de pan en roerbak 4 minuten op hevig vuur. Verdeel de tonijn in hapklare brokken en roer samen met de olijven en de gebakken kappertjes door de kerstomaatjes. Haal de pan van het vuur.
  • Roer de saus met de kerstomaten door de pasta en voeg nog wat van het kookvocht toe. Proef en kruid met peper en zout. Bedruppel met de extra vierge olijfolie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g conchiglie
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 el kappertjes
  • 1 blik tonijn in eigen nat
  • 40 g zwarte olijven
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 kl chilivlokken

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 737 kcal
  • Koolhydraten 72.3 g
  • Suikers 4.79 g
  • Vetten 30.11 g
  • Verzadigde vetten 5 g
  • Eiwitten 41.48 g
  • Vezels 6.36 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.