Shepherd's pie

Shepherd's pie

Shepherd's pie is een klassieke Britse schotel en een vaste waarde op de menukaart van een echte pub. Letterlijk vertaald, betekent dit 'herderstaart' en het is dan ook hét gerecht bij uitstek voor na een stevige wandeling. Er bestaan ontzettend veel variaties op sheperd's pie maar ze behoren allemaal tot het lijstje van ultieme comfort food. En eigenlijk is het helemaal niet zo moeilijk om zelf klaar te maken. Proberen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
lams­gehakt
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
emmental

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Schil de aardappelen en snij in blokjes. Breng een pot met gezouten water aan de kook en kook de aardappelblokjes gaar in 15 minuten.
  • Snij de ui fijn en pers knoflook. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en wortelen toe en roerbak enkele minuten.
  • Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe. Roer goed om. Laat 5 minuten bakken.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de boter toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Schep de gehaktmengeling in een grote ovenschaal. Schep hierover de puree en bestrooi met de gemalen kaas. Zet de shepherd's pie 20 minuten in de oven.
  • Haal de shepherd's pie uit de oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortelen
  • 300 g lams­gehakt
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 40 g emmentaler

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 803 kcal
  • Koolhydraten 58.97 g
  • Suikers 13.45 g
  • Vetten 41.37 g
  • Verzadigde vetten 18.9 g
  • Eiwitten 43.34 g
  • Vezels 12.94 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.