Shakshuka met spinazie en feta

Shakshuka met spinazie en feta

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen? In dit lekkere eenpansgerecht kook je eitjes gaar in een rijke, kruidige tomatensaus. De spinazie en fetakaas geven het gerecht een extra punch. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
bruin broodje

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Pers de knoflook. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  • Verwarm de bruine broodjes in de oven.
  • Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten aan op een zacht vuurtje. Voeg dan de knoflook, chilivlokken en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 2 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe en meng goed door de saus tot de spinazie geslonken is.
  • Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta.
  • Serveer met de fijngesneden peterselie, fetakruimels en bruin broodje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g spinazie
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl komijn
  • 1 blikje tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 4 eieren
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta
  • 2 bruine broodjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 680 kcal
  • Koolhydraten 45.24 g
  • Suikers 13.9 g
  • Vetten 39.65 g
  • Verzadigde vetten 12.8 g
  • Eiwitten 32.23 g
  • Vezels 11.25 g

Allergenen Ei, Gluten, Selderij, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.