Shakshuka met geroosterde aubergine

Shakshuka met geroosterde aubergine

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen? In dit lekkere eenpansgerecht kook je eitjes gaar in een rijke, kruidige tomatensaus, verrijkt met heerlijke stukjes geroosterde aubergine. De Midden-Oosterse keuken op zijn best!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
bruin broodje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
harissa
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in ronde plakken van 1 cm en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Bak de broodjes 7-9 minuten.
  • Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten aan op een zacht vuurtje. Voeg dan de knoflook en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 2 minuten pruttelen op een zacht vuurtje en roer er de harissa door. Als je niet van pikant houdt, voeg dan maar de helft van de harissa toe. Haal de aubergine uit de oven en snij in kwartjes. Kruid met peper en zout en schep ook door de tomatensaus.
  • Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta.
  • Serveer de shakshuka met de fijngesneden peterselie, de verkruimelde feta en een bruin broodje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 2 bruine broodjes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl komijn
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl harissa
  • 4 eieren
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 683 kcal
  • Koolhydraten 46.44 g
  • Suikers 13.95 g
  • Vetten 39.84 g
  • Verzadigde vetten 12.72 g
  • Eiwitten 31.19 g
  • Vezels 12.11 g

Allergenen Gluten, Ei, Sulfiet, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.