Shakshuka met geroosterde aubergine

Shakshuka met geroosterde aubergine

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten? In dit lekkere eenpansgerecht kook je eitjes gaar in een rijke, kruidige tomatensaus, verrijkt met heerlijke stukjes geroosterde aubergine. De Midden-Oosterse keuken op zijn best!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
stokbroodje
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
harissa
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de aubergine in ronde plakken van 1 cm en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2/3de van de olijfolie en zet 15 minuten in de oven. Leg het stokbroodje op een aparte bakplaat en schuif ze de laatste 10 minuten mee in de oven.
  • Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten aan op een zacht vuur. Voeg dan de knoflook en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 2 minuten pruttelen op een zacht vuur en roer er de harissa door (voeg minder toe als je niet van pittig houdt). Haal de aubergine uit de oven en snij in kwartjes. Kruid met peper en zout en schep ook door de tomatensaus.
  • Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 10-12 minuten zachtjes garen, tot het eiwit gestold is.
  • Hak ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta.
  • Serveer de shakshuka met de fijngehakte peterselie, sneetjes stokbrood en de verkruimelde feta.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 aubergine
  • 1 stokbroodje
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 kl harissa
  • 4 bio-eieren
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • snufje suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 827 kcal
  • Koolhydraten 67.4 g
  • Suikers 15.35 g
  • Vetten 46.45 g
  • Verzadigde vetten 13.81 g
  • Eiwitten 32.75 g
  • Vezels 12.89 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.