Shakshuka met feta en pitabroodjes

Shakshuka met feta en pitabroodjes

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met lekker krokante pitabroodjes erbij om te dippen? In dit lekkere eenpansgerecht kook je eitjes gaar in een rijke, kruidige tomatensaus. De fetakaas geeft het gerecht extra punch. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
pita­broodje

Bereidingswijze

  • Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  • Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten op een zacht vuur. Voeg dan de knoflook, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  • Voeg de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  • Snij ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta. Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof of een broodrooster.
  • Serveer de shakshuka met de fijngesneden peterselie, fetakruimels en pitabroodjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 4 bio-eieren
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g feta
  • 4 pita­broodjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 916 kcal
  • Koolhydraten 95.04 g
  • Suikers 20.97 g
  • Vetten 40.1 g
  • Verzadigde vetten 13.13 g
  • Eiwitten 38.48 g
  • Vezels 11.84 g

Allergenen Ei, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.