Sesamburgers met snelle noedelsalade

Sesamburgers met snelle noedelsalade

Snelle smaakvolle gerechten? Daar weten ze in de Aziatische keuken wel raad mee! We maken een heerlijke rundsburger met sesamzaadjes met daarbij een smaakvolle noedelsalade met heerlijke dressing. Krijg jij het ook in 15 minuten voor elkaar?

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
peultje
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
eiernoedel
Ingredientfoto
sesamzaad
rundsburger
Ingredientfoto
limoen
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
koriander

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: Breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes en een wok klaar.
  • Snij de champignons in plakjes. Snij de peultjes in lange reepjes. Doe per persoon 150 milliliter heet water in de wok, verkruimel de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de nestjes eiernoedels toe en roer los. Voeg dan de peultjes toe. Laat 3 minuten garen en roer af en toe om.
  • Doe de sesamzaadjes in een bord en wentel de hamburgers erdoor. Verhit de arachideolie in een pan en bak de hamburgers en de champignonschijfjes samen. Kruid met peper en zout. Bak de hamburgers 3 minuten aan elke kant en schep ze uit de pan. Voeg de champignons toe aan de wok en bak kort aan.
  • Pers het sap van de limoen boven de wok en voeg de sojasaus en de suiker toe. Roer goed om en laat nog 2 minuten pruttelen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander.
  • Serveer de noedels met de sesamburgers en werk af met korianderblaadjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g champignons
  • 100 g peultjes
  • ½ runder­bouillonblokje
  • 150 g eiernoedels
  • 2 el sesamzaad
  • 2 rundsburgers
  • ½ limoen
  • 2 el sojasaus
  • 10 g koriander

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 820 kcal
  • Koolhydraten 69.04 g
  • Suikers 6.47 g
  • Vetten 39.99 g
  • Verzadigde vetten 3.61 g
  • Eiwitten 44.26 g
  • Vezels 4.17 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei, Sesam, Pinda. Kan sporen bevatten van andere allergenen.