Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes

Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes

Een klassieke bereiding die toch niet vaak bij ons op tafel komt: schnitzels met zigeunersaus! We maken alles zelf, en dat is zoveel lekkerder! We serveren er krokante, geroosterde krieltjes bij. Dit wordt smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de gele paprika in stukjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg de paprika en champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenpuree, ketchup, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 4 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat de saus 7 minuten pruttelen.
  • Leg de varkenslapjes tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  • Doe de bloem, het ei en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei los. Dep de varkenslapjes droog, kruid met peper en zout en dip ze eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het paneermeel.
  • Verhit de boter in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  • Serveer de schnitzels met de zigeunersaus en de geroosterde krieltjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 125 g champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 2 varkenslapjes
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el ketchup
  • 2 el bloem
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 834 kcal
  • Koolhydraten 84.2 g
  • Suikers 19.38 g
  • Vetten 30.84 g
  • Verzadigde vetten 9.84 g
  • Eiwitten 48.43 g
  • Vezels 13.94 g

Allergenen Ei, Gluten, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.