Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes

Een klassieke bereiding die toch niet vaak bij ons op tafel komt: schnitzels met zigeunersaus! We maken alles zelf, en dat is zoveel lekkerder! We serveren er krokante, geroosterde krieltjes bij. Dit wordt smullen!
Ingrediënten

krielaardappel

champignon

gele paprika

ui

knoflook

tomatenpuree

varkenslapje

bio-ei

paneermeel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
- Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de gele paprika in stukjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
- Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg de paprika en champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenpuree, ketchup, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 4 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat de saus 7 minuten pruttelen.
- Leg de varkenslapjes tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
- Doe de bloem, het ei en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei los. Dep de varkenslapjes droog, kruid met peper en zout en dip ze eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het paneermeel.
- Verhit de boter in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
- Serveer de schnitzels met de zigeunersaus en de geroosterde krieltjes.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g krielaardappelen
- 125 g champignons
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ blikje tomatenpuree
- 2 varkenslapjes
- 1 bio-ei
- 5 el paneermeel
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- 3 el ketchup
- 2 el bloem
- ¼ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 821 kcal
- Koolhydraten 81.86 g
- Suikers 17.29 g
- Vetten 30.8 g
- Verzadigde vetten 9.82 g
- Eiwitten 47.94 g
- Vezels 12.94 g
Allergenen Ei, Gluten, Soja, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.