Schnitzel met citroenboontjes en geroosterde aardappelen

Schnitzel met citroenboontjes en geroosterde aardappelen

Een lente-fris gerechtje met een heerlijk krokante 'home made' schnitzel, originele citroenboontjes met olijven en daarbij geroosterde aardappel. Eenvoudige kost met toch dat tikje meer. Zo hebben we het graag bij 15gram!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3de van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de sjalot fijn. Snij de uiteinden van de sperziebonen. Snij de zwarte olijven in plakjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bonen toe. Kook 7 minuten en giet af. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap van de helft van de citroen, snij de rest in partjes.
  • Leg de varkenslapjes tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  • Doe de bloem, het ei (de eieren) en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei los. Dep de varkenslapjes droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het paneermeel.
  • Verhit 1/3de van de olijfolie in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een andere antikleefpan en voeg de sjalot toe. Roerbak 1 minuut en voeg dan de boontjes toe. Roerbak 4 minuten en voeg de olijven toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en haal de pan van het vuur. Roer er de citroenzeste en enkele druppels citroensap door. Proef en voeg naar smaak nog meer citroensap toe.
  • Serveer de schnitzels met de geroosterde aardappelblokjes, de citroenboontjes en een citroenpartje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 200 g sperziebonen
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 citroen
  • 2 varkenslapjes
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel

Uit jouw keuken

  • 3 el olijfolie
  • 2 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 831 kcal
  • Koolhydraten 80.94 g
  • Suikers 5.84 g
  • Vetten 33.53 g
  • Verzadigde vetten 6.5 g
  • Eiwitten 48.04 g
  • Vezels 12.4 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.