Schnitzel met aardappelsalade

Schnitzel met aardappelsalade

Een echte klassieker uit de Oostenrijkse keuken: schnitzel! We paneren zelf varkenslapjes en bakken die mooi krokant in de pan. Daarbij komt een frisse aardappelsalade, of kartoffelsalat zoals ze dat daar noemen. Een overheerlijke combinatie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
augurk
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
little gem
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
mayonaise

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in gezouten water. Giet af en spoel met koud water.
  • Hou 1 ei apart. Breng een potje met water en de rest van de eieren aan de kook. Kook de eieren hard in 10 minuten. Spoel ze daarna onder koud water.
  • Snij de sjalot fijn. Snij de augurken in kleine stukjes. Snij de peterselie fijn. Maak de blaadjes little gem los. Snij de citroen in partjes.
  • Meng de mosterd, wittewijnazijn, per persoon 1 koffielepel water, extra vierge olijfolie en peper en zout. Dit is de dressing.
  • Leg de varkenslapjes tussen plastiekfolie en klop ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  • Doe de bloem, 1 ei en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei los. Dep de varkenslapjes droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het paneermeel.
  • Pel de gekookte eieren en snij ze in fijne blokjes. Meng de aardappelen met de mayonaise, sjalot, augurk, ei, peterselie en peper en zout. Schep voorzichtig door elkaar.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  • Meng de dressing onder de blaadjes little gem. Serveer de gebakken schnitzels met de aardappelsalade, de little gem en een partje citroen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 4 augurken
  • 10 g krul­peterselie
  • 2 little gems
  • ½ citroen
  • 2 varkenslapjes
  • 5 el paneermeel
  • 3 el mayonaise

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el bloem
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 919 kcal
  • Koolhydraten 75.57 g
  • Suikers 4.97 g
  • Vetten 44.81 g
  • Verzadigde vetten 8.39 g
  • Eiwitten 50.4 g
  • Vezels 9.28 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Gluten, Soja, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.