Scampi's met een kruidige tomatensaus, olijven en couscous

Scampi's met een kruidige tomatensaus, olijven en couscous

Een zalig licht, Midden-Oosters receptje dat snel klaar is, wat wil je nog meer? Probeer dan zeker eens deze lekkere gebakken scampi's, op smaak gebracht met de Marokkaanse kruidenmengeling ras el hanout, een kruidige tomatensaus, olijven en couscous. Een slanke topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
groene olijf

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, kom en een pan klaar.
  • Neem per persoon 125 milliliter heet water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie en bak de ui en knoflook aan. Voeg na 2 minuten de scampi's en de ras el hanout toe. Laat 3 minuten bakken en voeg dan de tomatenblokjes toe. Roer goed om en kruid met peper en zout. Laat 8 minuten pruttelen.
  • Snij de bladpeterselie fijn. Halveer de olijven.
  • Roer vlak voor het serveren de olijven door de saus. Serveer samen met de couscous en werk af met de fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 16 scampi's
  • 2 kl ras el hanout
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 40 g groene olijven

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 530 kcal
  • Koolhydraten 64.93 g
  • Suikers 8.6 g
  • Vetten 13.12 g
  • Verzadigde vetten 1.69 g
  • Eiwitten 33.55 g
  • Vezels 8.28 g

Allergenen Selderij, Gluten, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.