Scampi's in pittige knoflook-citroensaus met courgettespaghetti

Scampi's in pittige knoflook-citroensaus met courgettespaghetti

Een origineel en lekker licht gerecht: gebakken scampi's in een zalig pittig knoflook-citroensausje met courgettespaghetti. Gemakkelijk om te maken, in 1 pan, en in een wip klaar. Dit kan iedereen maken en smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
chilisaus

Bereidingswijze

  • Maak met een juliennesnijder of spiraalsnijder lange slierten van de courgette. Heb je die niet in huis? Trek dan met een dunschiller lange linten van de courgette en snij ze in sliertjes.
  • Pers de knoflook. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  • Dep de scampi's droog. Verhit de olijfolie in een wok of grote antikleefpan en voeg de scampi's en knoflook toe. Kruid met peper en zout. Roerbak 3 minuten, tot de scampi's beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Voeg in dezelfde pan de bouillon, het citroensap en de chilisaus toe. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 2 minuten pruttelen. Voeg dan de courgetteslierten toe en laat ze 2 minuten garen in de saus. Voeg de scampi's opnieuw toe en laat ze ook nog 2 minuten garen. Kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ citroen
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 20 scampi's
  • 2 el chilisaus

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 339 kcal
  • Koolhydraten 27.4 g
  • Suikers 24.17 g
  • Vetten 12.67 g
  • Verzadigde vetten 1.64 g
  • Eiwitten 27.41 g
  • Vezels 4.1 g

Allergenen Selderij, Schaaldieren, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.