Scampibrochette met Creoolse rijst

Waan je in de Caraïben met deze heerlijke scampibrochettes met pittige Creoolse rijst. Uiteraard kan je zelf kiezen hoe pikant je de rijst maakt. Een heerlijk gerecht dat blijft nazinderen. Laat het smaken!
Ingrediënten

satéprikker

ui

knoflook

rode paprika

kippenbouillonblokje

paprikapoeder

jasmijnrijst

tomaat

bladpeterselie

citroen

scampi
Bereidingswijze
- Week de satéprikkers in water.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de paprikareepjes toe. Stoof 5 minuten op een zacht vuur. Voeg het paprikapoeder, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en de rijst toe en schep goed om. Voeg een snufje zout toe.
- Voeg de kippenbouillon toe, roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 18 à 20 minuten zachtjes pruttelen, schep regelmatig om.
- Snij de tomaat in partjes en haal de zaadjes eruit. Snij dan in blokjes. Hak de peterselie fijn.
- Meng de rest van de knoflook met de rest van de olijfolie. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en meng de zeste ook met de olie. Dep de scampi's droog en rijg ze op de satéprikkers. Bestrijk met de knoflook-citroenolie. Kruid met peper en zout.
- Halveer de citroen. Bak de scampibrochettes 2 minuten per kant in een grillpan. Leg er de citroen bij, met de snijkant naar beneden.
- Meng de tomatenblokjes en peterselie door de rijst. Leg er de scampibrochettes bij. Pers er naar eigen smaak het sap van de citroen bij en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 satéprikkers
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 kl paprikapoeder
- 150 g jasmijnrijst
- 1 tomaat
- 10 g bladpeterselie
- ½ citroen
- 20 scampi's
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie
- ½ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 612 kcal
- Koolhydraten 77.42 g
- Suikers 11.26 g
- Vetten 18.08 g
- Verzadigde vetten 2.61 g
- Eiwitten 30.6 g
- Vezels 7.94 g
Allergenen Selderij, Gluten, Soja, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.