Scampi in zoet-zure saus met rijst

Scampi in zoet-zure saus met rijst

Kip zoet-zuur kent iedereen van bij de Chinees, maar dit toppertje is ook overheerlijk met scampi! Een gemakkelijk en snel wokgerecht dat je zo op tafel tovert. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
ananas
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
wokmix
Ingredientfoto
chilisaus

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Pers de knoflook. Dep de scampi's droog met keukenpapier. Kruid ze met peper en zout. Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de scampi's en de knoflook toe. Bak de scampi's rondom aan. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Laat de ananas uitlekken maar hou het sap bij. Snij de ananas in stukjes. Snij de lente-uitjes in schuine ringetjes.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de wokmix toe. Roerbak gedurende 4 minuten. Voeg per persoon 1 eetlepel ananassap, de blokjes ananas, ketchup, chilisaus, per persoon 3 eetlepels water en de wittewijnazijn toe. Kruid met peper en zout en schep goed door elkaar. Voeg de scampi's terug toe. Laat nog 2 minuten opwarmen.
  • Serveer de scampi in zoet-zure saus met de jasmijnrijst en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 20 scampi's
  • ½ blik ananas
  • 2 lente-uitjes
  • 300 g wokmix
  • 2 el chilisaus

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 3 el ketchup
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 721 kcal
  • Koolhydraten 92.07 g
  • Suikers 20.29 g
  • Vetten 20.66 g
  • Verzadigde vetten 3.77 g
  • Eiwitten 37.42 g
  • Vezels 7.2 g

Allergenen Gluten, Soja, Schaaldieren, Selderij, Pinda, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.