Scampi diabolique met linguine

Scampi diabolique met linguine

Scampi diabolique zijn gebakken scampi's in een heerlijke pittige tomatensaus. Overheerlijk bij een lekker bordje pasta, zoals linguine. Een echte restaurantklassieker, die jij ook gemakkelijk snel thuis kan maken! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
linguine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
scampi

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, vergiet, kookpot met deksel, een gewone en een diepe pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de linguine en een snuf zout toe. Kook beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Snij ondertussen de ui fijn en pers de knoflook. Snij de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper in fijne ringen. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
  • Verhit de helft van de olijfolie in de diepe pan. Voeg de chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de ui, de rode paprika en de knoflook toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8-10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterslie fijn.
  • Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in de andere pan en bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Roer ze dan door de tomatensaus. Voeg eventueel nog wat van het kookvocht van de pasta toe. Proef en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Roer 3/4 van de fijngehakte bladpeterselie door de pasta. Serveer de scampi diabolique bovenop de linguine en werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g linguine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 10 g blad­peterselie
  • 20 scampi's

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 698 kcal
  • Koolhydraten 85.48 g
  • Suikers 14.8 g
  • Vetten 19.87 g
  • Verzadigde vetten 2.95 g
  • Eiwitten 39.04 g
  • Vezels 9.94 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.