Scampi diabolique met courgettelinten

Scampi diabolique, een favoriet van het hele gezin! We maken een lichte, koolhydraatarme versie met mooie courgettelinten bij. Best gemakkelijk om te maken, vullend doordat we lekker veel groenten gebruiken en o zo lekker, beloofd!
Ingrediënten

courgette

ui

knoflook

rode chilipeper

rode paprika

tomatenblokjes

scampi
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Trek brede linten van de courgette met een dunschiller. Snij de zachte kern in blokjes.
- Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper in fijne ringen. Snij de rode paprika in fijne reepjes.
- Verhit 1/3de van de olijfolie in een diepe pan. Voeg de chilipeper, ui, rode paprika, de zachte courgetteblokjes, de knoflook en de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) toe en roerbak 5 minuten. Voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
- Drapeer de courgettelinten in een ovenschaal, zorg ervoor dat de plakjes niet platliggen. Kruid met peper en zout en besprenkel met 1/3de van de olijfolie. Zet 5-6 minuten in de voorverwarmde oven.
- Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de scampi's 2-3 minuten tot ze roze kleuren. Meng ze dan door de tomatensaus. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Schep de courgettelinten op de borden, schep er de scampi diabolique bij en serveer.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 courgettes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode chilipeper
- 1 rode paprika
- 1 blik tomatenblokjes
- 20 scampi's
Uit jouw keuken
- 3 el olijfolie
- ¼ kl cayennepeper
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 499 kcal
- Koolhydraten 34.29 g
- Suikers 26.59 g
- Vetten 24.47 g
- Verzadigde vetten 3.36 g
- Eiwitten 31.5 g
- Vezels 10.14 g
Allergenen Schaaldieren, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.