Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen

Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen

Ken je kip tandoori? Het is een heerlijke Indische bereiding van kip die in een lekkere marinade van tandoorikruiden en yoghurt gaat. De kip wordt dan gebakken in de oven. Het resultaat zijn lekkere botermalse en lichtjes pittige kippenreepjes. Heerlijk bij deze originele salade met een Indisch kantje.

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
magere yoghurt
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
pinda
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak een tandoori kruidenpasta: meng de helft van de tandoori kruidenmix, de tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout. Meng goed. Snij de kip in reepjes en haal ze door de tandoori kruidenpasta. Doe de kip in een ovenschaal en pers er wat citroensap over en kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal mee in de oven en laat 15 minuten garen.
  • Hak de pinda's grof. Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer in blokjes. Verdeel de spinazie, kerstomaatjes, komkommer en pinda over de borden.
  • Meng de rest van de yoghurt met de rest van de tandoorikruiden en pers er de rest van de citroen over uit. Meng tot een dressing.
  • Serveer de salade met de geroosterde aardappelen en de tandoori kip. Lepel er de yoghurtdressing over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g krielaardappelen
  • 2 kl tandoori kruidenmix
  • ½ blikje tomaten­puree
  • ½ potje magere yoghurt
  • 250 g kipfilet
  • ½ citroen
  • 30 g pinda's
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ komkommer
  • 100 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 529 kcal
  • Koolhydraten 38.13 g
  • Suikers 6.47 g
  • Vetten 21.3 g
  • Verzadigde vetten 3.26 g
  • Eiwitten 39.65 g
  • Vezels 8.33 g

Allergenen Lactose, Pinda, Noten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.