Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen

Salade van kip tandoori en geroosterde aardappelen

Ken je kip tandoori? Het is een heerlijke Indische bereiding van kip die in een lekkere marinade van tandoorikruiden en yoghurt gaat. De kip wordt dan gebakken in de oven. Het resultaat zijn lekkere botermalse en lichtjes pittige kippenreepjes. Heerlijk bij deze originele salade met een Indisch kantje.

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tandoori kruidenmix
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
yoghurt
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
cashewnoot
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak een tandoori kruidenpasta: pers de knoflook en meng met de helft van de tandoori kruidenmix, de tomatenpuree, per persoon 1 eetlepel yoghurt en een snufje zout. Meng goed. Snij de kip in reepjes en haal ze door de tandoori kruidenpasta. Doe de kip in een ovenschaal en pers er wat citroensap over en kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal mee in de oven en laat 15 minuten garen.
  • Was de spinazie en laat uitlekken. Hak de cashewnoten grof. Halveer de kerstomaatjes. Snij de komkommer in blokjes. Verdeel de spinazie, kerstomaatjes, komkommer en cashewnoten over de borden.
  • Meng de rest van de yoghurt met de rest van de tandoorikruiden en pers er de rest van de citroen over uit. Meng tot een dressing.
  • Serveer de salade met de geroosterde aardappelen en de tandoori kip. Lepel er de yoghurtdressing over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 g krielaardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el tandoori kruidenmix
  • 1 el tomaten­puree
  • 1 potje yoghurt
  • 2 kipfilets
  • 1 citroen
  • 100 g spinazie
  • 30 g cashewnoten
  • 125 g kers­tomaten
  • ½ komkommer

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 624 kcal
  • Koolhydraten 44.08 g
  • Suikers 7.5 g
  • Vetten 23.32 g
  • Verzadigde vetten 4.61 g
  • Eiwitten 45.83 g
  • Vezels 8.57 g

Allergenen Soja, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.