Salade van geroosterde zoete aardappel en kip met sinaasdressing

Salade van geroosterde zoete aardappel en kip met sinaasdressing

Deze heerlijke robuuste salade zomaar een 'slaatje' noemen zou het oneer aandoen: het is een zalige combinatie van geroosterde zoete aardappel, kruidige kip, veldsla met daarbij een verrassende dressing met sinaasappel en citroen. Volle smaken voor dit originele koolhydraatarme gerecht, lekker!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
sinaasappel
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
veldsla
Ingredientfoto
pompoen­pitten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Was en snij de zoete aardappelen in blokjes en doe ze samen met de helft van de olijfolie in een kom. Meng goed zodat de olie rond de zoete aardappelblokjes kleeft. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelblokjes. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  • Snij de sjalot fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheden citroen en sinaasappel en pers het sap. Meng het sap en de zeste met de suiker, de sjalot en voeg dan al roerend de extra vierge olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Snij de kip in reepjes. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de kippenreepjes toe en strooi er de kippenkruiden over. Roerbak tot de kippenreepjes mooi gekleurd en gaar zijn. Kruid met peper.
  • Schik de veldsla op de borden. Verdeel er de geroosterde zoete aardappel en de kippenreepjes over. Druppel er de dressing over. Strooi er de pompoenpitten over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • ½ sjalot
  • ½ citroen
  • ½ sinaasappel
  • 2 kipfilets
  • 2 kl kipkruiden
  • 100 g veldsla
  • 20 g pompoenpitten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 667 kcal
  • Koolhydraten 45.91 g
  • Suikers 11.24 g
  • Vetten 34.57 g
  • Verzadigde vetten 5.06 g
  • Eiwitten 40.98 g
  • Vezels 6.55 g

Allergenen Gluten, Schaaldieren. Kan sporen bevatten van andere allergenen.