Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur

Salade van geroosterde zoete aardappel en bulgur

Deze salade van geroosterde zoete aardappel, bulgur, rode ui, waterkers, feta én pistachenootjes knalt letterlijk van het bord! Zo veel kleuren en smaken gecombineerd tot een prachtig, harmonieus geheel. Een vegetarische en lekkere lichte topper die je in 20 minuten op tafel zet!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
waterkers
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
pistache­noot

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 1,5 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappelblokjes over. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper, zout en komijn. Laat 14-16 minuten roosteren in de oven.
  • Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Snij de rode ui in fijne plakjes. Was de waterkers. Verkruimel de feta. Hak de pistachenootjes grof. Meng de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout.
  • Hussel alle ingrediënten door elkaar en besprenkel met de dressing. Kruid met peper en zout.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 kl komijn
  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 bussel waterkers
  • 100 g feta
  • 30 g pistache­noten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 791 kcal
  • Koolhydraten 85.69 g
  • Suikers 11.05 g
  • Vetten 36.38 g
  • Verzadigde vetten 11.02 g
  • Eiwitten 23.2 g
  • Vezels 15.15 g

Allergenen Gluten, Lactose, Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.