Salade Niçoise met gerookte makreel

Salade Niçoise met gerookte makreel

Een salade Niçoise is een echte klassieker onder de restaurantslaatjes. Traditioneel wordt hij geserveerd met tonijn, een eitje en boontjes. Dit recept zorgt voor een originele toets met de gerookte makreelfilets. De lichtzoute smaak van de vis en de olijven past prima bij het zachte van de aardappelen en het ei. Zet deze klassieker op je weekmenu!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
sperzieboon
Ingredientfoto
ei
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
gerookte makreelfilet
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Was en snij de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelen 18 minuten in gezouten water. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en voeg ze de laatste 4 minuten toe bij de aardappelen. Giet af en spoel onder koud water. Kook de eitjes in een apart potje water in 8 minuten.
  • Snij de olijven in plakjes. Snij de tomaten in partjes. Pel de eitjes en snij in partjes.
  • Snij de sjalot fijn en meng met de mosterd, de wittewijnazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Breek met je handen de makreel in stukken. Verdeel de sla, boontjes en aardappelen over de borden en lepel er de helft van de dressing over. Verdeel er de makreel, partjes tomaat, de eitjes en de olijven over. Kruid royaal met peper. Serveer met de rest van de dressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 100 g sperziebonen
  • 2 eieren
  • 40 g zwarte olijven
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 150 g gerookte makreelfilets
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 715 kcal
  • Koolhydraten 44.09 g
  • Suikers 2.99 g
  • Vetten 46.65 g
  • Verzadigde vetten 9.45 g
  • Eiwitten 27.69 g
  • Vezels 10.2 g

Allergenen Ei, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.