Salade Niçoise met gerookte makreel

Een salade Niçoise is een echte klassieker onder de restaurantslaatjes. Traditioneel wordt hij geserveerd met tonijn, een eitje en boontjes. Dit recept zorgt voor een originele toets met de gerookte makreelfilets. De lichtzoute smaak van de vis en de olijven past prima bij het zachte van de aardappelen en het ei. Zet deze klassieker op je weekmenu!
Ingrediënten

vastkokende aardappel

sperzieboon

bio-ei

zwarte olijf

tomaat

sjalot

gerookte makreelfilet

gemengde sla
Bereidingswijze
- Schil en snij de aardappelen in blokjes. Kook de aardappelen 18 minuten in gezouten water. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes en voeg ze de laatste 4 minuten toe bij de aardappelen. Giet af en spoel onder koud water. Kook de eitjes in een apart potje water gedurende 8 minuten.
- Snij de olijven in plakjes. Snij de tomaten in partjes. Pel de eitjes en snij in partjes.
- Snij de sjalot fijn en meng met de mosterd, de wittewijnazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
- Breek met je handen de makreel in stukken. Verdeel de sla, boontjes en aardappelen over de borden en lepel er de helft van de dressing over. Verdeel er de makreel, partjes tomaat, de eitjes en de olijven over. Kruid royaal met peper. Serveer met de rest van de dressing.
Ingrediënten voor 2 personen
- 400 g vastkokende aardappelen
- 100 g sperziebonen
- 2 bio-eieren
- 40 g zwarte olijven
- 2 tomaten
- 1 sjalot
- 2 gerookte makreelfilets
- 1 zakje gemengde sla
Uit jouw keuken
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2 kl wittewijnazijn
- 1 kl mosterd
- peper en zout
Voedingswaarden per portie
- Calorieën 759 kcal
- Koolhydraten 46.19 g
- Suikers 2.93 g
- Vetten 47.46 g
- Verzadigde vetten 11.01 g
- Eiwitten 34.2 g
- Vezels 10.31 g
Allergenen Ei, Vis, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.