Salade met spek, geitenkaas, gebakken appeltjes en honing-mosterddressing

Salade met spek, geitenkaas, gebakken appeltjes en honing-mosterddressing

Een klassieke salade die je op menig restaurantmenukaart kan terugvinden, maar die wij gewoon graag lekker thuis maken: frisse salade met krokant gebakken spekjes, zachte geitenkaas, gebakken appeltjes, rozijnen en een sublieme honing-mosterddressing. Dé perfecte maaltijdsalade, yum!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
gerookte spekblokje
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
rozijn

Bereidingswijze

  • Halveer de kerstomaatjes. Schil de appel en snij in blokjes.
  • Meng de wittewijnazijn met de honing, extra vierge olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  • Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak nu in deze pan de blokjes appel aan tot ze goudbruin kleuren.
  • Meng de helft van de dressing door de rucola en verdeel over de borden. Schik op de rucola de spekblokjes, plakjes geitenkaas, de rozijnen, de kerstomaatjes en de gebakken appeltjes. Bedruppel met de rest van de dressing, kruid met peper en zout en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g kers­tomaten
  • 1 appel
  • 1 stick honing
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 50 g rucola
  • 100 g geitenkaas
  • 30 g rozijnen

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 615 kcal
  • Koolhydraten 28.81 g
  • Suikers 26.01 g
  • Vetten 42.01 g
  • Verzadigde vetten 25.77 g
  • Eiwitten 16.73 g
  • Vezels 4.68 g

Allergenen Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.