Salade met scampi, appel en curryvinaigrette

Salade met scampi, appel en curryvinaigrette

Scampi's, een zelfgemaakte currydressing en appel, een zalige combinatie! Maak er een heerlijke salade van met kerstomaatjes en rucola erbij. En nog eens lekker licht ook. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

Ingredientfoto
appel
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
stokbroodje
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
curry­poeder
Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes en een pan klaar. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snij de appel in staafjes (julienne). Besprenkel met wat citroensap, pers de rest van het citroensap in een kommetje. Halveer de kerstomaatjes. Pers de knoflook.
  • Bak het stokbrood 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  • Voeg de mayonaise bij het citroensap en roer goed. Voeg dan de honing, de helft van het currypoeder en peper en zout toe. Dit is de currydressing.
  • Verhit de olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Dep de scampi's droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan mooi roze. Voeg de rest van het currypoeder toe.
  • Schik de rucola op de borden en leg er de appelstaafjes en kerstomaatjes op. Leg er de scampi's bovenop en bedruppel met de curryvinaigrette. Serveer met sneetjes stokbrood.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 appel
  • ½ citroen
  • 250 g kers­tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stokbroodje
  • ½ stick honing
  • 2 kl curry­poeder
  • 20 scampi's
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el mayonaise
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 661 kcal
  • Koolhydraten 66.65 g
  • Suikers 17.83 g
  • Vetten 29.66 g
  • Verzadigde vetten 4.24 g
  • Eiwitten 30.5 g
  • Vezels 7.53 g

Allergenen Gluten, Mosterd, Schaaldieren, Soja, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.