Salade met gegrilde kip, geitenkaas en dille

Salade met gegrilde kip, geitenkaas en dille

Wie heeft er zin in een frisse, smaakvolle salade? We maken er ééntje met kruidige gegrilde kip, knapperige groentjes, geitenkaas en een zalige dille-honingmosterddressing. Lekker licht genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
komkommer
Ingredientfoto
dille
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
kropsla

Bereidingswijze

  • Halveer de kerstomaten. Snij de komkommer in blokjes.
  • Hak de dille fijn. Meng de honing met de mosterd, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout. Roer er de helft van de fijngehakte dille door. Dit is de dressing.
  • Leg de kipfilets tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot. Meng de olijfolie met de gedroogde oregano en een snufje peper en zout. Bestrijk de kipfilets met de gekruide olie. Verhit een grillpan op het vuur.
  • Grill de kipfilets 3-4 minuten aan beide kanten.
  • Verdeel de geitenkaas in stukjes. Schik de kropsla op borden. Snij de kipfilets in reepjes en leg ze bij de sla. Leg er de kerstomaten en komkommer bij. Druppel de dressing over het gerecht. Werk af met stukjes geitenkaas en de rest van de fijngehakte dille en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 125 g kers­tomaten
  • 1 komkommer
  • 10 g dille
  • 1 stick honing
  • 2 kipfilets
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 100 g geitenkaas
  • 100 g kropsla

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 453 kcal
  • Koolhydraten 11.59 g
  • Suikers 8.09 g
  • Vetten 26.01 g
  • Verzadigde vetten 8.11 g
  • Eiwitten 42.97 g
  • Vezels 3.31 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.